Gratis ontwikkeladvies

Denk jij wel eens na over jouw werk in de toekomst? De arbeidsmarkt verandert, maar jij verandert zelf ook in de loop van de tijd. Het wordt digitaler, meer op afstand en er zijn zelfs banen die verdwijnen, zeker nu. Herkenbaar?

Dan is het gratis loopbaanadvies van NL leert door interessant voor jou! Je krijgt als werkende of werkzoekende de mogelijkheid om gratis ontwikkeladvies aan te vragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs. Het ontwikkeladvies begint met een arbeidsmarktscan en bestaat verder uit 4 uur gratis loopbaancoaching. Dit kan zowel online als face-to-face plaatsvinden in Aerdenhout. Tijdens dit mini-traject krijg je inzicht in jouw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt en (bij)scholingsmogelijkheden die aansluiten op jouw ervaring en wensen.

Voordat ik tot een loopbaan ontwikkeladvies kom, onderzoek ik met jou;

 • Je persoonlijkheidskenmerken en je rol binnen organisaties.
 • Je werkplezier.
 • Je behoeftes, waarden en interesses
 • De competenties, capaciteiten, kennis en werkervaring waar je mee verder wilt.
 • Passende beroepen en functies.
 • Wat je in de toekomst zou willen bereiken.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt vanaf 1 augustus 2020 tot en met 31 december 2020 een subsidie beschikbaar om jouw loopbaan en situatie op de arbeidsmarkt in kaart te brengen. Het zogenaamde ‘Ontwikkeladvies in het kader van Nederland Leert Door’.

Het traject bestaat uit een arbeidsmarktscan, een intake van 1,5 uur en 2 individuele coachgesprekken van 1,5 uur. Vanuit daar werken we toe naar een gedegen loopbaan ontwikkeladvies. Dit geeft je richting en houvast voor de komende jaren.

Voorwaarden:

 • Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van de regeling NL leert door; van werkzoekenden tot werkenden, zzp’ers en zelfstandig ondernemers.
 • Je maakt het traject af
 • Je bent bereid een paar formulieren van het Rijk in te vullen
 • De start van het traject is zo snel mogelijk geregistreerd
 • Het traject wordt afgerond voor 1 februari 2021.

NB! Ook als je een uitkering ontvangt, ziek bent of vorig jaar al gebruik hebt gemaakt van het ontwikkeladvies voor 45-plussers kun je in aanmerking komen voor dit nieuwe ontwikkeladvies.

Je hoeft er niets voor te doen, ik regel alle zaken met het Ministerie. Wacht echter niet te lang want het gaat om een tijdelijke subsidie (alleen geldig t/m december 2020!) en zodra de subsidiepot leeg is, vervalt de mogelijkheid om gratis loopbaancoaching te ontvangen.Momenteel zit ik helemaal vol en heb ik nog zeer beperkt plek voor heel gemotiveerde mensen die eind oktober en in november 2020 willen starten.

Contact

Ben je geïnteresseerd, meld je dan nu aan via onderstaand formulier en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoon

Geboortedatum (verplicht voor aanvraag subsidie)

Bericht

Gratis scholingstrajecten

Dit najaar is het ook mogelijk om een gratis (online) scholingstraject te volgen. Je kunt hierbij kiezen voor een kortdurende cursus, vakgerichte bijscholing, vakgerichte module of oriëntatie op omscholing. Dit is een ideale manier om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Ook handig: de subsidieaanvraag voor loopbaanadvies en scholingskosten wordt gedaan door de adviseur of opleider. Je hoeft dus geen geld voor te schieten.

Over NL leert door

Vanaf 6 juli 2020 kunnen werkgevers de NOW 2.0 aanvragen. Dit tweede noodpakket is erop gericht om zo veel mogelijk banen te behouden. Werkgevers die de NOW 2.0-regeling aanvragen, zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan scholing te doen. Om werkgevers en werknemers hierbij te helpen, introduceert het kabinet de regeling NL leert door. Vanuit deze regeling is €50 miljoen euro beschikbaar voor gratis ontwikkeladvies en gratis (online) scholing. Doel is om werkenden en werkgevers bewust te maken van het belang van leren en ontwikkelen. NL leert door helpt werkenden en werkzoekenden zich voor te bereiden op (ander) werk. NL leert door is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Volg me ook op social media: