Over mij

Creating clarity

De wereld wilde ik verbeteren, daarom ging ik politicologie studeren. Eenmaal als cum laude afgestudeerd politicoloog begon ik al vrij snel aan mijn eerste baan bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dat was geen bewuste keuze, ik rolde er eigenlijk in: ik kon na mijn stage langer blijven. Ik had er zin in, maar moest ook wennen. Elke dag met de trein, vroeg op, in het donker naar mijn werk en ‘s avonds in het donker weer naar huis, de bureaucratische procedures, de beperkte invloed die ik werkelijk had. Al snel bekroop me een gevoel van: ‘Is dit het nou?’.  Dat dit het niet was, was duidelijk, maar wat paste wel bij me?

Een lange zoektocht volgde, via werk bij gemeenten, een commercieel onderzoeksbureau en de rekenkamer. Ik maakte een hele ontwikkeling door van redelijk onzichtbaar, bescheiden meisje tot zelfbewuste vrouw. Gaandeweg leerde ik dat IK zelf kon besluiten er iets van te maken. Ik kon mijn werk weer leuk maken zodat ik volledig tot mijn recht kwam en meer mezelf durfde te zijn. Ik liet me niet meer leiden door negatieve gedachten maar nam initiatief. En met succes! Bij de rekenkamer werd ik de eerste vrouwelijke projectleider. Ook ontdekte ik waar ik goed in ben en energie van krijg: het creëren van helderheid voor mensen die werk willen creëren dat echt bij hun past. Ik leer ze weer zelf invloed uit te oefenen op hun loopbaan zodat ze werk creëren dat echt bij ze past en waar ze energie van krijgen.

Fantastische mensen die twijfelen

Te vaak nog kom ik fantastische mensen tegen die twijfelen aan zich zelf, geen keuzes durven te maken en zichzelf continue vergelijken met anderen, zich niet goed genoeg vinden. Dat vind ik zonde!  Als coach help ik ze graag inzien dat ze de werkelijkheid ook anders kunnen ervaren. Dat ze het waard zijn om gezien en gehoord te worden en dat ze zelf weer flow kunnen creëren zodat ze weer fluitend naar hun werk gaan. Daarom creëer ik bij mijn coachsessies ook graag een gevoel van vrijheid, waar mogelijkheden zijn om dingen te veranderen. Strand en zee geven mij ook dat gevoel van vrijheid. Er is veel licht, de horizon is zichtbaar en alles is mogelijk. Tegelijkertijd ben ik actiegericht, down to earth, ik kijk vooruit en niet achteruit en ik zorg ervoor dat jij bewust aan de slag gaat om verandering te realiseren. Ik ben een optimist in hart en nieren en zal je nooit veroordelen. Naast coach ben ik partner van Tom en moeder van drie kinderen. In mijn vrije tijd ben ik een fanatiek hardloper. Bij mijn hardloopclub word ik ook wel ‘wilskrachtcoach’ genoemd. 

Opleiding

Ik heb in Maastricht een erkende internationale coachopleiding volgens de methodiek van Consciousness coaching  gevolgd. In juni 2015 heb ik het curriculum van de Professional Consciousness Coaching® Opleiding, bestaande uit Master I, Master II en Master III, succesvol afgerond. Inmiddels ben ik een geaccrediteerd Consciousness Coach®.  Dat betekent dat ik een internationaal diploma heb verkregen die door het ICF,  International Coach Federation, wordt erkend en mezelf Professional Certified Coach mag noemen. De ICF standaardnormen om coach te worden, liggen op een hoog professioneel niveau. Ik ben gecertificeerd door de NOLOC, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals en jobscoaches. Ik ben gecertificeerd TMA-professiona. Daarnaast werk ik als coach ook voor CoachHub Academy, Gradus Groep en Matchcare. Ook maak ik onderdeel uit van het netwerk Bewust Haarlem. Je kunt mij ook vinden bij Coachfinder, het platform voor coaches van het Psychologie magazine. Tot slot ben ik ook afgestudeerd politicoloog en beschik ik over een propedeuse Psychologie.


Overige  ervaring

  • docent coachingsvaardigheden en supervisor bij VistaNova, School voor loopbaan en leiderschap.
  • coach voor ambtenaren via InterCoach
  • projectleider bij Rekenkamer Metropool Amsterdam
  • projectleider bij een commercieel onderzoeks- en adviesbureau  
  • coordinator leefbaarheid en extreme overlast, gemeente Amsterdam
  • beleidsadviseur Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid

Volg me ook op social media: